Helma MICH 2000 od Mil-Tecu

09.12.2012 18:16

Každý hráč airsoftu se postupem času dostane do stádia rozhodování, jakou to pokrývku hlavy si pořídit. Ze začátku není problém hrát s holou hlavou nebo takzvaně s „co dům dal“. Později však přibývá zásahů do hlavy nebo také nadšení pro airsoft a hráč je tak postaven před jakési dilema. Buď se spokojí s tím co má, anebo se poohlédne po něčem lepším. Mezi „profi“ výrobky se dají bezesporu zařadit i helmy, kterých je v současné době na trhu nepřeberné množství. Mezi ty lepší výrobky bych zařadil i svou MICH 2000 od německého Mil-Tecu.

            Při pokusu napodobit některé z jednotek AČR je to jedna z variant, jak se nějakým způsobem přiblížit tomu, co se používá v naší armádě, pokud zrovna nemá nějaký ten peníz navíc, abychom si mohli pořídit přímo originál (Petris, Schubert atd.)

            Co se zpracování týká, jde o kousek vyrobený ze sklolaminátu a tomu odpovídá i váha (1,37 kg).

Pokud se vám to zdá moc, je možné sehnat také MICH 2000 v několika plastových verzích, které bych sám za sebe nedoporučil. Není totiž problém si s nimi jakkoliv tvarově pohrávat a myslím, že při neopatrnosti můžou i prasknout. Vnější povrch helmy je - stejně jako u originálu zdrsněn, avšak nikde nic neodpadává. Uvnitř je helma vybavena celkem sedmi polštářky, které zpříjemňují nošení. Jako jejich mínus vidím to, že nejsou uzpůsobeny k okamžité úpravě majitelem. Největším mínusem této helmy od Mil-Tecu spatřuji v jejím řemení. Není žádný problém si helmy nastavit dle konkrétní hlavy uživatele, ale problém nastává u jednotlivých „proužků“ – ty se všelijak kroutí a následně tlačí.

Závěrem bych ještě dodal, že jsem si na helmu pořídil potah ve vz. 95 od Military-aktivit, který není potřeba nijak upravovat, protože je přímo šitý na MICH 2000 z materiálu Ripstop. Nesedí však 100% a někde je vidět lem, který má být z vnitřní strany, jde ale o kosmetickou vadu, které nijak nebrání provozu. Výhodou tohoto potahu je systém čtyř velcro ploch k umístění „nutných nezbytností“. Suchým zipem je vybavena také zadní část, pod kterou je možné nasunou například popruh od brýlí a zamezit tak jejich ztrátě.

            Co závěrem? Mil-Tec jistě nepatří ke špičce výrobců doplňků na airsoft, ale z vlastní zkušenosti můžu tuto jejich helmu doporučit a ani hrůzně vyhlížející váha není ve výsledku nijak smrtící – jde si na ni zvyknout.

Autor: Rudy